TOEFL’a nasıl hazırlanılır?

TOEFL’a nasıl hazırlanılır hakkında bilgi almak için bizlere 0262 319 42 42 iletişim numarasından ulaşabilirsiniz.

Test of English as a Foreign Language (TOEFL) adıyla ilk olarak 1964 yılında düzenlenen Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı, başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerine girişte istenen bir test iken, günümüzde dünya çapında Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 130 ülkede 9000’den fazla üniversite ve kurum tarafından kabul ediliyor.

TOEFL, Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma olarak 4 bölümden oluşur. Sınava yazılı olarak katılabileceğiniz gibi, internet üzerinden de katılmanız mümkündür.

Okuma

TOEFL sınavında Okuma bölümünde katılımcılara akademik 3 veya 4 adet metin verilir ve bu metinler üzerinden hazırlanan sorulara yanıt vermeleri istenir. Bu bölümde soru sayısı 36 ila 56 arasında değişebilir, bu sebeple Okuma bölümünde katılımcıya verilen süre de 60 ila 80 dakika arasında değişiklik göstermektedir.

Dinleme

TOEFL’ın Dinleme bölümü, soru ve süre sayısı açısından değişiklik gösterebilmektedir. Katılımcılara 34 ila 51 arasında soru sorulur ve soru sayısı ile dinleme pasajlarına bağlı olarak 60 ila 90 dakika aralığında cevap süresi tanınır. Katılımcılar konuşmaları, sınıf tartışmalarını ve sohbetleri dinleyerek sorulara yanıt verirler.

Yazma

TOEFL sınavının Yazma bölümünde süre 50 dakikadır ve katılımcılardan okuma ve dinleme görevlerine göre kompozisyon yazmaları ya da bir fikri yazarak desteklemeleri istenmektedir. Yazma bölümünde başarılı olmak için gramer hatalarından kaçınmalı ve geniş bir kelime dağarcığınız olduğunu göstermelisiniz. Bunu yapmak için bol bol pratik yapmalı ve yeni kelime öğrenmelisiniz.

Konuşma

Konuşma aşamasında, TOEFL katılımcıları 20 dakikalık süre içerisinde bilinen bir konu ile ilgili fikir belirtme, okuma ve dinleme görevlerine göre konuşma yaparlar.

TOEFL sınavına girmeden önce bütün becerilerinizi belli bir standardın üzerine çıkarmanız gerektiğinde kuşku yok.  Bunu gerçekleştirebilmeniz için yapabileceğiniz en akıllıca iş ise, güçlü ve zayıf olduğunuz beceri ve noktaları tespit etmek olacaktır.  Örnek bir TOEFL testi çözerek genel durumunuzu öğrenmeniz bu nedenle çok önemlidir.  Ancak bu şekilde odaklanmanız gereken beceri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İngilizce öğrenimi, genel olarak uzun bir zaman dilimine yayılan bir süreçtir.  Hal böyle olunca, TOEFL sınavı yaklaşana kadar hemen hemen hiçbir çalışma yapmayıp daha sonra hızlandırılmış bir çalışma yürütmek ya da bu iddiada bulunmak doğru değildir.  Sınava gireceğiniz tarihe vakitlice karar verip, o zamana kadar olan süreyi en verimli bir şekilde değerlendirmek zorundasınız.

TOEFL’a nasıl hazırlanılır hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Menü