Almanca Aile Birleşimi nedir?

Almanca Aile Birleşimi hakkında bilgi almak için bizlere 0262 319 42 42 iletişim numarasından ulaşabilirsiniz.

Almanya’da yaşayan veya uzun süreli oturum hakkı olan biriyle evlenen her Türk vatandaşı aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilmektedir.Eşle aile birleşimi yapılabildiği gibi, çocuklarda ailelerinin yanına aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilirler.Ancak Alman Hükümeti, aile birleşimi yapabilmek için bazı şartlar aramaktadır.

Almanya aile birleşimi vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’da yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi veya Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocuklarını Almanya’ya alması için başvurması gereken vizedir. Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) vize kategorisine girmektedir. Bu tip uzun süreli vizeler için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evraklar ibraz edilmelidir. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik göstermektedir.  Bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olmasıdır. Bazı durumlarda Almanya Konsolosluğu yetkilileri sizden ibraz ettirmeniz gereken evraklara ek olarak başka evraklar isteme hakkına sahiptirler.

Evlilik yoluyla Almanya’ya gidecekler evli bile olsalar en az 18 yaşında olmak zorundadırlar. 18 yaşından küçükler evlenerek aile birleşimi vizesi alamazlar. Türkiye’deki çocuklar aile birleşimi yoluyla anne veya babasının yanına gidecekse 12 yaşından itibaren bir uyum sınavına girmek zorundadırlar. 15 yaşını geçenlerde farklı bir şekilde aile birleşimi yaparlar. 18 yaşını geçenler yetişkin sayıldığından aile birleşimi yapamazlar.

Aile birleşimi ile Almanya’ya giden kişi önce Türkiye’de bir Almanca aile birleşimi kursuna gitmek zorundadır. Almanca kursu bitiminde merkezi sistem yapılan Alman Konsolosluğunun istediği Almanca dil yeterlilik sınavından gereken puanı almalıdır.

Almanca sınavı dört bölümden oluşur:

1- DİNLEME: Dinletilen konuşmaları, anonsları, telesekretere bırakılan mesajları anlayarak sorulan sorulara cevap verme

2- OKUMA: Size verilen okuma parçalarına ait soruları cevaplama

3- YAZMA: Herhangi bir yere başvurabilmek için verilen formları doldurma ve bir mail veya Almanca mektup yazma

4- KONUŞMA: Kendini tanıtabilme, soru sorabilme, sorulan sorulara cevap verme

Almanca Aile Birleşimi hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Menü